Общинската избирателна комисия в Септември трябва в тридневен срок, считано

...
  Общинската избирателна комисия в Септември трябва в тридневен срок, считано
Коментари Харесай

Окончателно: Махат кмета на Септември

  

Общинската изборна комисия в Септември би трябвало в тридневен период, считано от през днешния ден, предварително да приключи пълномощията на кмета на Септември Марин Рачев, заяви БНР. Решението е на Върховния административен съд и е дефинитивно. Причината е спор на ползи, открити от антикорупционната комисия

Според решението на комисията Марин Рачев е в спор на ползи, внасяйки в предходния Общински съвет предложение за одобрение на градеж върху преобразувана горска територия и то на компания, благосъстоятелност на майка му - Спаска Рачева.

В началото на януари тази година Общинската изборна комисия отхвърли да приключи кметските пълномощия на Рачев с претекст, че действието е осъществено в предходния му кметски мандат,  който е завършил. 

Решението бе анулирано от Пазарджишкия административен съд и последва обжалване пред Върховен административен съд, който дефинитивно удостовери решението на пазарджишките магистрати:

„ Това нас ни удовлетворява. Това, че законът се приложи и че ОИК следва да пояснява закона по този начин, както ѝ споделя Върховен административен съд “, каза  вносителят на сигнала адв. Николай Баташки, ръководител на Сдружението „ Да Спасим община Септември “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР